1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тропическият ураган „Каи-Так" връхлетя върху североизточната част на филипинския остров Лусон

Тропическият ураган „Каи-Так" връхлетя върху североизточната част на филипинския остров Лусон

Снимка:

Наводнението е засегнало 4 града и прекъснало движението по голяма автомагистрала

Тропическият ураган „Каи-Так" връхлетя върху североизточната част на филипинския остров Лусон, предизвиквайки наводнения и свлачища. Наводнението е засегнало 4 града и прекъснало движението по голяма автомагистрала. Съобщения за жертви няма засега. През последните две седмици в района на столицата на Филипините падна такова количество валежи, което се равнява на 80% от месечната норма, стотици хиляди жители на райони на север от столицата остават откъснати от цивилизацията пише Агенция Кросс.

По думите на ръководителя на гражданската отбрана в региона, Мелчито Кастро, цитиран от Радио Австралия, нивото на водата продължава да се покачва, но на този етап не е достигнало киртични нива.

"Опасността ще дойде, когато нивото на водата достигне критична точка. Това ще доведе до наводняване на стотици хектара земеделски земи" каза още Мелчито Кастро.

По последни данни, общият брой на загиналите от наводнения през последните седмици на Филипините достига 92 души, загубите възлизат на повече от 3,4 млн. долара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.