1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Целогодишен туризъм у нас иска МИЕТ

Целогодишен туризъм у нас иска МИЕТ

България е на второ място в света по ресурс на минерални води

Нашата политика е насочена към превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация. Това заяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов при откриването на дискусия в Хисаря, посветена на възможности за развитието на СПА и уелнес туризма в страната, съобщава news.ibox.bg.

България е на второ място в света по ресурс на минерални води след Исландия, посочи зам.-министър Маринов. По думите му България има още едно предимство, за да бъде предпочитана туристическа дестинация, а именно, че природните и историческите забележителности са в близост до повечето големи СПА и уелнес хотели.

В работната среща в Хисаря участваха още заместник-областният управител на Пловдив Розалин Петков, кметовете на Карлово, Хисаря, Старосел, Красново, представители на местната власт, бизнеса, както и специалисти в областта на балнеологията и рахабилитацията.

По време на дискусията те обсъдиха състоянието и перспективите за развитието на СПА и уелнес туризма в България, балнеологията като ресурс за специализиран туризъм в Пловдивска област, както и добрите практики за развитието на СПА и уелнес в региона.

Срещата се провежда в рамките на журналистическия тур „СПА и уелнес". Това е първият от поредицата турове, организирани от МИЕТ (Министерство на икономиката, енергетиката и туризма) по проект „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България" на Оперативна програма „Регионално развитие".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.