1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Цветан Димитров: Реформирането на ОСП трябва да продължи в посока на още по–конкурентоспособно земеделие

Цветан Димитров: Реформирането на ОСП трябва да продължи в посока на още по–конкурентоспособно земеделие

В гр. София се проведе четвъртата Българско–Полска конференция, посветена на земеделието и селските райони

Заместник–министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров взе участие в четвъртата Българско–Полска конференция на тема: „Конкурентоспособност на земеделието и селските райони в България и Полша в условията на глобализация и европейска интеграция”, която се проведе в Полския институт в гр. София.

Този форум  се провежда в един изключително важен за Европа момент – броени дни, след като Европейската комисия обяви своите законодателни предложения за реформиране на Общата селскостопанска политика в периода 2013 – 2020 година, по време на полското представителство, каза зам. – министър Димитров. Един от основните приоритети на бъдещата политика е повишаване на конкурентоспособността на европейското земеделие в икономически и екологичен аспект, допълни още той.

Зам.–министър Димитров информира, че новите предизвикателства налагат реформирането на ОСП да продължи в посока на още по–конкурентоспособно и пазарно ориентирано земеделие. По–справедливото разпределение на средствата и изравняването на нивата на подпомагане между държавите членки ще им позволи да преодолеят по–лесно структурните си недостатъци и да повишат своята конкурентоспособност.

На конференцията присъстваха  посланикът на Република Полша у нас - Н. Пр. д-р Гражина Хоронжикевич, председателя на ССА – доц. д-р Г. Костов, директорът на Института по икономика на селското стопанство и продоволствието във Варшава - проф. Анджей Ковалски и директорът на Института по аграрна икономика – доц. д-р Румен Попов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.