1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Учен работи върху отглеждането на месо в лабораторни условия

Учен работи върху отглеждането на месо в лабораторни условия

Вярва се, че този продукт ще помогне за решаване в бъдеще на световните проблеми с храните

В малка лаборатория на втория етаж в основната научна сграда на Медицинския университет на Южна Каролина ученият Владимир Миронов от десетилетия работи върху отглеждането на месо, пише канадският вестник “Торонто сън”. Еволюционен биолог и инженер по тъканите, 56-годишният Миронов е един от малцината учени занимаващи се с биоинженерно „култивирано” месо. Вярва се, че този продукт ще помогне за решаване в бъдеще на световните проблеми с храните, криза която ще се появи в резултат на намаляване на земите позволяващи отглеждането на месо по стария начин – живи животни.

Подобни на това изследвания вече се провеждат в Холандия, но в САЩ тази наука търси финансиране и пазар, казва Киронов.

Да окажат финансова помощ са отказали Националният институт по храни и земеделие и Националният институт по здраве на САЩ, а НАСА рядко отпуска финансови средства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.