1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Уили Нелсън спаси 70 коня от кланицата

Уили Нелсън спаси 70 коня от кланицата

През 1985 година той основава организация, която събира дарения в помощ на стопаните

70 коня в напреднала възраст, предвидени за изпращане в кланица, бяха спасени от прочутия кънтри-певец Уили Нелсън и прибрани в неговото ранчо в Тексас. Там те ще прекарат остатъка от живота си на свобода и при най-добри условия.

85-годишният певец е известен и с това, че се застъпва за малките семейни ферми в Съединените щати. През 1985 година той основава организация, която събира дарения в помощ на стопаните. Всяка година се провежда и голям благотворителен концерт с десетки хиляди зрители.

Конете са сред най-любимите животни на Уили Нелсън и често присъстват като персонажи в песните му. В своето ранчо той отглежда няколко породисти животни, но хобито му е да спасява животни, предвидени за колене. За целта често обикаля фермите около местата, където изнася концерти, и събира старите и уморени коне, за да ги пресели на своите 700 акра земя в Тексас. Там животните могат да тичат на воля, получават редовно храна и вода и се радват на медицински грижи. Певецът дори е писал до Сената във Вашингтон с искане да се забрани коленето не коне в Съединените щати.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.