1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Ентомофаги и микробиални торове – защо стават все по-атрактивни за земеделците

В АГРОФОРУМ: Ентомофаги и микробиални торове – защо стават все по-атрактивни за земеделците

На фокус: Технически решения за животновъдството

Ентомофаги и микробиални торове ще заместят до голяма степен химическата борба с болестите и неприятелите по земеделските култури. Зелената сделка цели намаляване на пестицидите и изкуствените торове. В град Бяла Слатина на семинар бяха представени възможностите и предимствата на екологичното отглеждане на земеделските култури. Гост лектор беше проф. д-р Вили Харизанова.

Интересни технологични решения за животновъдния бранш бяха показани на овцевъдния събор край Петропавловския манастир. Според специалистите малките трактори и машините от така наречената Зелена линия са най-атрактивни за фермерите и техните стопанства.

НАЗ и организации от общо 9 държави от ЕС поискаха отлагане на ОСП с една година. В обща декларация се настоява за дерогация на някои еко-мерките във Втори стълб, за незабрана на активни вещества на пестициди, за увеличаване на обвързаната подкрепа и за протеинови култури.

Георги Василев е завършил екология и опазване на околната среда. Днес работи точно това – със земеделската си дейност произвежда чиста храна и опазва биоразнообразието. Отиваме в Розовата долина, където се намират неговите биоградини.

 Гледайте на 14 май от 7:30 часа по АгроТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.