1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Фамилният бизнес - традиции и устойчивост със собствен капитал

В АГРОФОРУМ: Фамилният бизнес - традиции и устойчивост със собствен капитал

И още: Академичната общност и бизнесът разширяват сътрудничеството си в търсенето и предлагането на квалифицирани кадри

Какви са икономическите ползи от минималните обработки и продълбочаването - разказва Александър Сотиров. Той ще сподели и личното си мнение защо липсва приемственост в земеделието и защо отрасълът е непривлекателен за младите хора.

Една от най-старите ферми за отглеждане и угояване на патици мюлари се намира в брезовското село Дрангово. Собственикът й Пламен Дамянов усилено работи по изграждане на ограждения, като предпазна мярка срещу птичия грип. Най-голямото производство на черен дроб и месо от гушени патици е съсредоточено в Пловдивска област.

Ще ви срещнем с изключително колоритните баща и дъщеря Тодор и Николета, производители на месни деликатеси и колбаси. За тях това, което правят е не само бизнес, а преди всичко отговорност за запазване на повече от 100-годишна традиция.

За предизвикателствата пред малките ферми и борбата им за оцеляване-срещаме ви с Тодор Иванов и вдъхновението му да превръща млякото във вкусен кашкавал и сирене.

Кръгла маса по проблемите на висшето образование и Национално състезание по Растителна защита се проведоха в Лесотехническия университет. Вижте повече за двете събития.

 Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ – в събота, 30 декември, премиера от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.