1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Хранителната индустрия представи иновации на 5 изложения в София

В АГРОФОРУМ: Хранителната индустрия представи иновации на 5 изложения в София

И още: Празник на баклавата в село Кошарна

По-зелено земеделие, по-чиста околна среда, по-здравословна храна. Това е бъдещето, но то вече е тук, благодарение на амбициозната европейска стратегия „От Фермата до трапезата“.

Хранителната индустрия представи иновации на 5 изложения в София за мляко, месо, вино, хляб и хлебни изделия, храни и напитки. Вижте акценти от събитието.

Интересът към отглеждане на био орехови насаждения е голям поради две причини - българинът има желание да създаде трайно насаждение, което ще ползва и потомството му, от друга страна субсидиите за биологично производство не са малко. За разлика от други трайни насаждения орехите имат неограничен пазар, в световен мащаб има недостиг на ядки, затова те са изключително атрактивни и поддържат сравнително добра изкупна цена.

И един сладък завършек на Агрофорум. В село Кошарна се проведе празник на баклавата, организиран по европейската програма за развитие на селските райони с проект на Местната инициативна група, която работи на територията на Тутракан-Сливо поле. Сладката инициатива съвпадна и с традиционния събор на селото.

 Гледайте предаването АГРОФОРУМ – премиера в събота 8 октомври от 07:30 ч само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.