1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Изключително важно е малките фермери да имат пряк достъп до крайния потребител

В АГРОФОРУМ: Изключително важно е малките фермери да имат пряк достъп до крайния потребител

И още: Мебелната промишленост с остър недостиг на дървесина

Певицата Цветелина на гости на АГРО ТВ. Най-новият й албум „Родовата сила” е продължение на фолклорния албум „Завръщане към корените“, който я връща към първата й любов – българския фолклор. Още за музиката, за любовта и традициите – от Цветелина.

Колекционерът Марин Лесев събира стари български готварски книги. Той притежава богата колекция от печатни кулинарни издания и рецепти, записани в тетрадки и тефтери.

Вносът на плодове и зеленчуци отнема от потенциала на българските традиционни пазари и трябва спешно да бъдат взети мерки. Изключително важно е малките фермери да имат пряк достъп до крайния потребител, като по този начин ще получат достойна цена за труда си, заяви председателят на Браншова камара „Плодове и зеленчуци“ Цветан Цеков.

По статистически данни на Изпълнителната агенция по горите за периода от 2010 до 2020 г. общият дървесен запас в защитени територии нараства от общия дървесен запас на всички гори. А, общият запас на горите с дърводобивни и средообразуващи функции през същия период намалява. Тези данни бяха изнесени на пресконференция „Заедно за опазване на горите“, организирана от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

 Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ - тази събота, 21 октомври от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.