1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Къде е България в развитието на месодайното направление в говедовъдството

В АГРОФОРУМ: Къде е България в развитието на месодайното направление в говедовъдството

И още: Голям интерес към мярката за кризисно съхранение на вино

Заради по-високите цени на зърното, на грубия фураж и на някои суровини спрямо миналата година е логично да има леко поскъпване на агнешкото месо. Това коментираха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Ако качеството на говеждото месо се подобри, ще се вдигне и цената му. У нас животните под селекционен контрол са една малка част на фона на общото произведено количество. Освен чистопородни, стадата трябва да са и високопродуктивни.

И сега към темата за цената на кравето мляко. Секторът е в криза и тя ще продължи да се задълбочава, коментират отново от националния съюз на говедовъдите. Като тревожна тенденция се очертава темата за маркетинга и търговията с млечни продукти.

Дигитализация в земеделието и животновъдството – това е бъдещето. В новата ОСП се предвижда подпомагане на стопаните в тази посока. Какви проблеми могат да бъдат решени с дигиталните технологии. 

Ще бъдат ли намерени допълнителни средства да покрият бюджета на всички заявления, подадени от избите, за съхранение на вино или ще има промяна в ставката. Подадените заявления по мярката „Кризисно съхранение на вино“ са за малко над 17 млн. лв., а предвиденият бюджет е около 5,5 млн.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.