1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Как да получите високи добиви от маслодайните култури

В АГРОФОРУМ: Как да получите високи добиви от маслодайните култури

И още: Защо младият агроном Александър Сотиров е щастлив фермер

Първата тема в предаването е свързана с едно сравнително ново за градските условия занимание - отглеждането на пчели. На фона на стряскащите статистики за мистериозно топящата се популация на пчелите популяризирането на пчеларството е по-скоро спасителна мисия за нас. Но защо точно в града? Експеримент или начинание с доказани ползи?

Може ли царевицата да бъде печеливша култура. Да, ще кажат опитните земеделци. Но ще направят уточнението - при някои условия. Като например, добра генетика, хранене, поливане и прецизна технология. Но тя включва и растителна защита. Царевица без плевели - това е печелившата формула в успешните земеделски стопанства. Днес гостуваме в три такива.

Как да защитите правата си, ако работите в областта на селското стопанство в чужбина. Федерацията на независимите синдикати от земеделието разработи програми и стратегии за защита на сезонните работници мигранти.

Максимален добив от слънчоглед и рапица. Как да го постигнем. Агрономите ще кажат - с качествена генетика и добри грижи за посевите, които включват навременна защита от болести.

Дали новите придобивки носят носят нов късмет. Ако имаме предвид нови машини, то със сигурност ще разчитаме не на късмет, а на по-висока производителност. Това твърди младият фермер Александър Сотиров, който се похвали с нов трактор в стопанството си.

Нова технология за сеитба на слънчоглед изпробват в земеделската кооперация в добричкото село Паскалево. Семената са в различни варианти на дражиране. Каква е идеята?

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.