1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Как да се мотивират младите аграрни учени

В АГРОФОРУМ: Как да се мотивират младите аграрни учени

И още: Има ли недоверие към биопродуктите

Положителни перспективи и добри отправни точки за развитие на ритейл сектора у нас. Ако през 2018 г. той е възлизал на около 23 млрд. лв., то очакванията са през 2023 г. пазарът да достигне 28 млрд. лв. Прогнозите са до 2023 г. българският ритейл сектор да бележи ръст по редица показатели. Сред индикаторите са нарастващият пазар на дребно, развиващият се интернет ритейл и дигиталните решения.

Какви иновативни технологии са внедрени в съвременните системи за напояване и за колко време може да се изплатят инвестициите в поливно земеделие.

Отглеждането на алтернативни култури и привличането на млади хора към аграрната наука е една от задачите пред Селскостопанска академия през следващите няколко години. Какво още?

Стряскаща прогноза за цената на българския мед. Отново пчеларите ще искат в бъдещия програмен период на ОСП да залегне мярката за директни плащания на пчелно семейство.

Ако средностатистическият европеец харчи за биохрана около 30 евро годишно, то българинът заделя едва 2 и 3 евро. Причините са много, твърди един от големите биопроизводители у нас Цветан Цеков. Една от тях е недоверие към категорията биопродукти.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.