1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Какво предстои в земеделието от 2023 г.?

В АГРОФОРУМ: Какво предстои в земеделието от 2023 г.?

И още: Внедряване на цифрови технологии и иновации, растеж на дигиталния маркетинг – това са най-новите тенденции в земеделието и агроиндустрията

Растеж на цифровото земеделие, внедряване на иновации, дигитален маркетинг – това бяха акцентите на агроизложението, което се проведе в Болоня. И още – тенденции в агроиндустриалния сектор и прогнози за пазара на агротехника.

 

Над 8 млрд. евро е бюджетът за всички интервенции, разписани в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода до 2027 г. Ето какво трябва да знаем за него.

 

Нищо генерално ново нямаше как да бъде написано и преправяно по варианта на Националния стратегически план, внесен през февруари, заяви Светлана Боянова, настоящ съветник на служебния земеделски министър, която взе участие в работата по втория вариант на документа. Най-трудни за оправяне били бележките, свързани със зелената архитектура, призна тя.

 

Овощари започнаха да изкореняват овощните си насаждения и излизат от бранша, предупреди Николай Колев от Съюза на Дунавските овощари. По думите му ситуацията е трагична. Себестойността за производството на плодове се изравнява с изкупната им цена.

А сега към недоволството на лозарите - защо протестираха и какви обещания за подкрепа получиха?

 

Гледайте предаването АГРОФОРУМ – премиера: събота 19 ноември от 07:30 ч само по АГРО ТВ.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.