1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Какво се случва с почвата, ако не се обработва

В АГРОФОРУМ: Какво се случва с почвата, ако не се обработва

И още: Местните инициативни групи – светъл лъч за малките населени места

Широко разпространена теза сред много фермери е, че когато почвата не се обработва, тя се сляга и кореновата система на растенията се затормозява. В следващия материал председателят на Асоциацията на Българските Но-Тилъри ще опровергае тази теза и нагледно ще покаже как полето му само работи за него.

През онези години, когато бизнесът едвам прохождал на пазарен принцип, той и семейството му отворили малка мандра край силистренското с. Зафирово. Нали разбирате колко години са минали оттогава. Днес производството му е приютено в покрайнините на с. Белица.

11-членния състав на кооператив от овощари на територията на община Тутракан ще подобри работата на стопанствата си с инвестиции по мерки от ПРСР чрез партньорство с МИГ Тутракан-Сливо поле. Повече за ролята на подхода Водено от общностите местно развитие – в следващия материал.

Най-големият проблем в сектор Рибарство е липсата на субсидии. Това е единственото въдство без подпомагане, кахъри се Антон Стоянов, който е затворил цикъла на производство със собствени средства.

 Гледайте по АгроТВ в събота 16 октомври от 7:30 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.