1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Какво ще свърши земеделското министерство през следващите три месеца

В АГРОФОРУМ: Какво ще свърши земеделското министерство през следващите три месеца

И още: Подкрепа на младите фермери в новия програмен период

Какви са предизвикателствата и най-спешните задачи на служебния екип на Министерството на земеделието относно изпращането към ЕК на ревизирания стратегически план – вижте от изявлението на Явор Гечев пред медиите.

Важна част от стратегическия план на България ще бъде по-доброто подпомагане на младите фермери. Една от целите на реформата на ОСП е именно да засили обновяване на поколенията в сектора и привличането на повече млади земеделски стопани.

Реколтата от зърно е добра, заяви пред журналисти служебният министър на земеделието. Сега има свръхпредлагане на зърно в държавите, съседни на Украйна, но има и план за подпомагане на земеделските производители и преработватели, каза още Явор Гечев.

Лозарството не може да бъде основен бизнес, поне не и в България. Докато колегите по света са стимулирани от държавите си, ние сме забравени, коментира Даниел Ангелов, който отглежда лозя в Северозапада. Работим напук. Губим, но продължаваме, казва той.

Мушкатото е символ на уют и топлота. Според астролозите защитава от завистливи очи, гаси всяка негативна енергия. Дали заради това или заради кичестите и трайни цветове на всеки балкон то може да се види. На красивите багри на това цвете Институтът в Негован към ССА отделил немалко време за селекция и технологии за отглеждането му.

Гледайте предаването АГРОФОРУМ – премиера в събота 13 август от 07:30 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.