1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ не пропускайте: Подхранване на култивирана лайка

В АГРОФОРУМ не пропускайте: Подхранване на култивирана лайка

И още: Преди жътва трябва да помислим за обеззаразяване на складовите помещения

Първата тема в предаването е посветена на оранжерийното производство на зеленчуци. Има ли начин да увеличим реколтата си до 40 % и повече? Отговорите потърсихме в Петричко-Сандански регион, където масово се отглеждат краставици и домати в оранжерии, а подхранването с листни торове е наложена практика.

Правилният хибрид на правилното място - това е работещата формула, с която започва успешното земеделско производство. Ето защо интересът към извеждането на опити с чужди селекции винаги е голям. Сега се отправяме варненското село Неофит Рилски, за да видим как се представят в наши условия френски сортове пшеница и хибриди рапица.

Как можем да спестим от разходите си за гориво. Един от начините е чрез правилното налягане в гумите на тракторите. Демонстрация край с. Дропла показа нагледно как може да се случи това, след като на полето излезнаха високопроизводителни трактори с иновативен прикачен инвентар, а един от акцентите бяха гумите на машините.

Нова технология за обработка на почвата се очаква да бъде внедрена през следващите няколко години. Методът е все още пилотен в България, но в редица държави дава добри резултати.

В България има все по-малко лайка, а търсенето й нараства. Осъзнали необходимостта от лечебното растение и печалбата от производството му, производители на етеричномаслени култури край село Манолово са намерили начин за ефективното му отглеждане.

Преди жътва трябва да помислим за обеззаразяване на складовите помещения. Ако не бъдат унищожени навреме, редица неприятели създават реална опасност за реколтата.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 25.06 - 02.07.2016 г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.