1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Петя Ставрева с препоръки за подкрепа на малките земеделски стопани

В АГРОФОРУМ: Петя Ставрева с препоръки за подкрепа на малките земеделски стопани

На фокус: Какви инвестиции са необходими на розопроизводителите

В новата ОСП Франция си е поставила 4 приоритета, единият от които е удвояване на биосертифицираните площи. Вижте още върху какво ще се фокусира държавата в своята аграрна политика от 2023 г.

Дребните фермери трябва да се осигуряват върху 500 лева, искат от Обединени земеделци. От политическата партия настояват за намаляване на Данък добавена стойност за храните. С аргументите – Петя Ставрева в следващия материал.

Следващата тема в АГРОФОРУМ е свързана с едно традиционно и емблематично производство за България – отглеждане на рози. Милиони инвестиции в насаждения и в преработвателни предприятия, а в маркетинг – нула лева. По този начин сектор розопроизводство няма как да се развива, коментира председателят на браншовата асоциация Христо Николов.

А сега на тема винопроизводство. Тайната на доброто вино е много работа и в лозето, и в избата. Това споделя Станимир Стоянов, който е председател на Регионалната лозаро-винарска камара - Мизия, инженер-технолог и консултант. Той допълва, че българските винопроизводители през последните години припознаха местните сортове грозде и успешно работят с тях.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.