1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Подарете си коледно настроение, подкрепяйки благотворителната кампания на МЗХ

В АГРОФОРУМ: Подарете си коледно настроение, подкрепяйки благотворителната кампания на МЗХ

И още: Развръзката за "новите геномни техники"

Десетото юбилейно издание на земеделския форум „Фермата“ се проведе в Стара Загора с медийното партньорство на Агро ТВ. Във фокуса на събитието бяха иновациите и тенденциите в агросектора.

Купи елхички с кауза: Прави добро без пауза!” е мотото на благотворителната кампания на МЗХ за продажба на коледни елхички. Вижте как да се включите.

Повече от 100 коалиции и неправителствени сдружения, учени и фермерски организации у нас се обявиха срещу приемането на новите регулации за ГМО. На 11 декември министрите на земеделието на Европа не одобриха предложеното ново поколение генетично модифицирани растения или така наречените "нови геномни техники" да бъдат извън проверките и оценките на риска.

Плодовете от Силистренско пътуват стотици километри, преди да станат на компоти или ракия, поради липсата на консервно предприятие в региона. Иван Димов разказва за проблема.

Първата ферма за свежа спирулина у нас е построена с европейски средства. Микроводораслите са с редица приложения в това число и производство на супер храна за изхранване на човечеството.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ в събота - 16 декември, премиера от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.