1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Признание и благодарност към хората, които произвеждат чисти храни и опазват околната среда

В АГРОФОРУМ: Признание и благодарност към хората, които произвеждат чисти храни и опазват околната среда

И още: Могат ли кооперациите да излязат на печалба?

Биологичното производство ще получи целенасочена подкрепа в новия програмен период. Това обеща заместник-министърът на земеделието Георги Събев, който участва в отбелязването на Европейския ден на биологичното земеделие. Какви са очакванията на бранша след като влезе в действие Националният план за биопроизводство? А надеждите за развитието на биосектора в новата ОСП? Гледайте в рубриката От фермата до трапезата.

Африканската чума прекрои пазара на свинско месо не само в Европа, но и в целия свят. Заболяването нанесе сериозни щети върху сектора, в резултат на което износът към Азия, САЩ и ЕС почти беше спрян. Големи количества месо останаха без реализация, цените се оказаха в застой. Каква е ситуацията в момента? Разказва Димитър Михайлов, изп. директор на Асоциацията на свиневъдите в България.

Тази година заради високите ставки на консумативите и инфлационните индекси цените на овощния посадъчен материал също се повишават. Най-голям е интересът към сливи, череши и праскови. В последно време търсенето на декоративни храсти също е засилено. Младият предприемач Стоян Йорданов разказва за предизвикателствата при производството на овощен посадъчен материал и декоративни храсти.

Кооперациите трябва да ги има. Те са не само структури за грижливо стопанисване на земята, но не е за пренебрегване и социалната роля, която имат в населените места, казва Реджеб Низам. За успехите на ръководената от него кооперация – ще разберете само в АГРОФОРУМ.

Гледайте АГРОФОРУМ – премиера събота - 01 октомври от 07:30 ч.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.