1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Проблеми при отглеждане на пчелите и методи за преодоляването им

В АГРОФОРУМ: Проблеми при отглеждане на пчелите и методи за преодоляването им

На фокус: Стопанството на Галина Мирчева е добър пример за успешна предприемаческа инициатива

Намаляване наполовина употребата на антибиотици в животновъдството до 2030 г. е сред целите на стратегията От фермата до трапезата. Европейската комисия вече определи борбата срещу антимикробната резистентност като приоритет и заяви, че националните стратегически планове на Общата селскостопанска политика трябва да включват мерки за намаляване на употребата на антибиотици в животновъдството.

Нови решения през 2023 г. в селекцията и растителната защита бяха представени на десетото юбилейно издание на националния агросеминар на НАЗ. Форумът, който традиционно се провежда в Пловдив, очерта тенденциите и набеляза опорните точки, свързани с устойчивостта на земеделските стопанства.

Двудневен семинар на тема „Здрави пчели“ организира в Арбанаси Българската академия по пчеларство. Български и чуждестранни специалисти разгледаха проблемите при отглеждане на пчелите и очертаха методи за преодоляването им. Бяха представени иновативни методи за лечение на икономически важни заболявания.

Стопанството на Галина Мирчева е добър пример за успешна предприемаческа инициатива. Последователно стъпка по стъпка изгражда и оборудва ферма по европейски стандарти, но за да се поддържа всичко това трябва финансов ресурс. В други държави подпомагането е разпределено целенасочено, докато у нас се работи хаотично, смята фермерката.

Гледайте предаването АГРОФОРУМ: премиера в събота 03 декември от 07:30 часа само по АГРО ТВ!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.