1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Редуциране на химията в земеделието – какви са алтернативите?

В АГРОФОРУМ: Редуциране на химията в земеделието – какви са алтернативите?

И още: Иновативни решения за опазване на пшеница и рапица край село Кукорево

Намаляване употребата на препарати за РЗ е една от целите на стратегията От фермата до трапезата. И докато едни земеделци препоръчват преходът да стане внимателно и планирано, други вече са намалили употребата им с цел пестене на средства, а трети търсят алтернативи. Какво мисли индустрията и дали е готова да предложи нови решения – вижте в рубриката От фермата до трапезата.

На една от най-големите полеви агроплатформи бяха показани работещи решения в пшеница и рапица. Демонстрацията, която събра много земеделци край ямболското село Кукорево, показа кои са основните моменти в технологията за опазване на двете култури от плевели и болести.

Все още огромни количества зърно продължават да застояват в складовете и ситуацията не е оптимистична, заяви Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието и настоящ председател на Асоциацията на земеделските производители в България. Въпрки забраната за внос от Украйна, цените на зърнените култури продължават да падат.

Следва среща с Радослав Христов, който ще направи анализ на пазарната ситуация със зърното, както и коментар на новите предизвикателства пред земеделците.

 Подробности по тези теми – в предаването АГРОФОРУМ, тази събота, 10 юни, от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.