1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Рекорден добив от царевица в землището на Мадара

В АГРОФОРУМ: Рекорден добив от царевица в землището на Мадара

И още: Нова агротехника в услуга на младите специалисти

Новата учебна академична година посрещна студентите в един от големите аграрни университети у нас с нови попълнения в агропарка си. Иновативното оборудване е необходимо за целите на образователния процес на бъдещите специалисти.

1013 кг от дка царевица ожъна земеделски производител от района на Шумен. Освен че е подбрал правилната генетика, той е извел растителната защита на ниво. Това са двете най-важни условия за висок добив, разказа регионалният агроном Александър Димитров.


А сега ще поговорим за ... както я наричат – технологията на природата. Сигурно вече се досещате – ще стане дума за Но Тил. Във връзка с това в страната ни на посещение беше един от успелите зърнопроизводители в Украйна, където безорното земеделие е широко разпространено.

Успехът в овцевъдството не зависи само от продуктивността на животните, а от баланса какво се влага в производството и каква е рентабилността. Българските породи са продуктивни, но са пренебрегвани. Каква е причината?

Мартин Маринов от с. Дропла е от новите земеделци-образован, интелигентен, иновативен, мотивиран и с ясна представа за насоката на развитие на семейния бизнес. Един път го намираме на полето, друг път в офиса. Все бърза. Няма време. От кампания в кампания. Тъкмо е ожънал и трябва отново да засее. А сливовата градина не чака, но за нея трудно се намира работна ръка.

Гледайте Агрофорум тази събота, 9 октомври от 7:30 часа по АгроТВ!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.