1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум ще ви разкажем: Дигитализацията – път към конкурентоспособността

В Агрофорум ще ви разкажем: Дигитализацията – път към конкурентоспособността

Решения за запазване на почвеното плодородие

Загубата на въглерод от почвата ускорява глобалното затопляне, а фермерите със своите механични обработки на полетата подпомагат този процес. С други думи - земеделието влияе негативно на климата, а климатът пък от своя страна оказва своето влияние върху земеделието. Какво е решението? Ето едно професионално мнение по въпроса.

Почвата е сред най-ценните природни ресурси не само в земеделието. Как да я опазим от ерозия, какви мероприятия да проведем, ако почвите са кисели или засолени. Отговорите дава науката.

Как дигитализацията може да направи земеделието по-конкурентоспособно. И какви са шансовете все повече млади хора да се занимават със земеделие. 

Изборът на хибрид е първа стъпка към ефективно производство. В отговор на климатичните промени селекционерите дават нови решения. Демонстрационна жътва  на тест парцели край с. Равно поле ще определи най - подходящите варианти в производството на царевица. 

Какви иновативни технологии са внедрени в съвременните системи за напояване и за колко време може да се изплатят инвестициите в поливно земеделие. 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.