1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум ще видите: Как да се борим с фомата и синята китка

В Агрофорум ще видите: Как да се борим с фомата и синята китка

И още: Какви машини могат да използват земеделските стопани веднага след жътва

Какви машини могат да използват земеделските стопани веднага след жътва, за да постигнат качествена обработка на почвата? Край добричкото село Стожер бяха представени трактор и дисков култиватор.

Край добруджанското село Безводица земеделски производители научиха какви са нуждите на растенията от хранене във всеки един етап от развитието им и как да бъдат преодолени проблемните ситуации на полето.

Как да се борим с фомата и синята китка? Как полетата ни да бъдат по-чисти, без досадните плевели. Тези теми разискваха земеделци и водеща семенарска компания. Тук дойде ред и на равносметката – добра ли беше годината при културата рапица?

За поредна стопанска година обработваемите площи на земеделския производител Живко Василев са арена на представителността при отглеждане на земеделските култури. Един от акцентите беше представянето на френска селекция слънчоглед, царевица и сорго.

Лозарството е познато в българските земи от най-дълбока древност. Зародило се е в Тракия по поречието на река Марица още преди 5000 години. Оттогава гроздето и виното са неизменна част от живота на българина. Традицията обаче не е достатъчна за рентабилността в земеделието. Тук на помощ на фермерите идва специализираната техника.

Нова селекция царевица и слънчоглед видяха земеделски производители край Враца. Хибридите са се развили много добре и земеделските производители очакват от тях високи добиви.

В края на предаването ще ви срещнем с ветеринарния лекар д-р Боряна Иванова, която ще ни разкаже за методите при изкуственото осеменяване на коне и ползите за създаване на чистопородни жребци и кобили.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.