1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Каква е тайната на здравата почва

В АГРОФОРУМ ще видите: Каква е тайната на здравата почва

И още: Коя е рентабилната технология за зърнопроизводителя Павел Стоименов

Супер плодородни почви и ниски разходи за производство! С тези успехи едва ли ще могат да се похвалят много земеделци у нас. Но резултатите са реални за Александър Китев, който пропуска почвените обработки в земеделското си производство, защото философията му е: Колкото по-малко безпокоим живота в почвата, толкова по-добре. Всъщност – това стои в основата на така наречената Но Тил технология.

Ще ви представя още един земеделски производител, на който също се възхищавам - Павел Стоименов. Въпреки че прави почвени обработки, той постига рентабилност благодарение на по-икономичната технология, която прилага. Тя включва използването на високопроизводителни машини. Да видим една от тях.

Истината е да не преставаш да се бориш. Това твърди Самет Басри, собственик на най-голямата кравеферма в Шуменско. В следващите минути ще ви разкажем за неговия бизнес, за философията му и за желанието му безкористно да помага.

Оризопроизводството е специфичен сектор и въпреки трудностите по отглеждането на ориз се намират все още ентусиасти. Но докога.
 
Ще намерят ли българските млекопреработватели нови пазари за реализация на продуктите си. В момента експортът е сведен почти до нула. Европа е в тежка ситуация и заради наложеното руско ембарго. Какви са алтернативите?

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Видео анонс на предаването за периода 26.11-03.12.2016 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.