1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Агрофорум ще видите: Нови активни вещества в растителната защита и нови хибриди при пролетните култури

В Агрофорум ще видите: Нови активни вещества в растителната защита и нови хибриди при пролетните култури

Листното внасяне на торове е приоритетна земеделска практика

Отправяме се към Велико Търново, където в полеви условия бяха показани японски трактори и прикачен инвентар. Целта на срещата на земеделски производители от района със сервизни специалисти и инженери е продиктувана от редица въпроси, като: коя е рентабилната техника за едно стопанство в зависимост от неговите размери и доколко новите машини и технологии влияят върху оптимизацията на разходите.

Инициативата „Представяне на реални резултати, в реални условия“ стартира през новия стопански сезон. С нейната цел бяха запознати зърнопроизводителите по време на традиционния им годишен семинар. 

Листното внасяне на торове е приоритетна земеделска практика във време на климатичен стрес. С новите идеи и препоръки за хранене на растенията зърнопроизводителите се запознаха на ежегодния си семинар. 

Иновативна генетика и растителна защита през 2020 г. Какво е интересното – с подробности от 9-тия агро семинар на зърнопроизводителите. 

Нови решения при производството на царевица и слънчоглед бяха във фокуса на националната среща на зърнопроизводителите. Какви са те?

Биологичното земеделие е един от секторите в България, който през последните няколко години се развива с особено бързи темпове - нарастват площите, животните, расте и броят на регистрираните производители, отчита статистиката. Наред с това обаче нарастват и проблемите в бранша.

Бягане от отговорност - така от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация определят идеята на ЕК в следващия програмен период държавите-членки сами да определят правилата, по които ще се раздават европейските субсидии, както и таваните за тях. От организацията имат и конкретни предложения.

Катаклизмите в сектор производство на мляко и месо се разгарят. Огромната бездна между изкупна цена и марж на готовия продукт става все по-голяма. Браншът няма пари за реинвестиции.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.