1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Стартира мярката за инвестиции с цел подобряване на биосигурността във фермите с по-облекчени условия за кандидатстване

В АГРОФОРУМ: Стартира мярката за инвестиции с цел подобряване на биосигурността във фермите с по-облекчени условия за кандидатстване

На фокус: За предприемачество и креативността в агробизнеса разказва младият фермер Красимир Димитров

Технологиите, базирани на толерантност на културното растение към определен хербицид, са успешно решение за контрол на плевелите и съответно получаване на високи добиви от слънчогледа. Една от тях е на основа на трибенурон метил и хибриди, толерантни към него. Какви са предимствата й и какво я наложи през годините – вижте сега.

В отговор на изискванията на Зелената сделка бизнесът се готви за новите предизвикателства - как ще отговори на директивата за по-чиста Европа?

За първи път в България стартира прием на заявления по мярката „Информиране в държавите членки“ от Националната програма за подпомагане в лозаро-винарския сектор. Какви са нагласите на бранша.

До 5 май 2021 г. животновъдите могат да подават проектни предложения по подмярка 5.1 за подобряване на биосигурността в стопанствата, в които се отглеждат свине, овце и птици. Бюджетът е 23,5 млн. лв. Ето какви инвестиции могат да бъдат направени.

Ще ви разкажем за предприемачество и креативността в агробизнеса. Следващата ни среща е с младия земеделец Красимир Димитров.

 Гледайте предаването Агрофорум на 6 февруари от 7:30 часа по АгроТВ

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.