1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ тази седмица – среща със световните иновации в агротехниката, които ще бъдат в най-скоро време на българския пазар

В АГРОФОРУМ тази седмица – среща със световните иновации в агротехниката, които ще бъдат в най-скоро време на българския пазар

И още: Защо бенефициентите по мярка 214 ще бъдат една крачка пред останалите

Тази седмица в предаването ще ви разкажем до какви последици доведе закъснялото приключване на есенната сеитба, каква е целта на Гаранционната схема по ПРСР, която се подготвя, както и колко проекта са подадени в ДФЗ за преструктуриране на фермите за кокошки носачки. Добри новини има ще научат кандидатите и бенефициентите по мярка 214 от ПРСР. В близките дни България очаква ЕК да одобри предложените промени в Шестото изменение на програмата, което означава по-високи нива на субсидиране на агроекологичната мярка от 20 до 100%. Предвидени са и редица облекчения за по-ефективно усвояване на средствата.

Ще ви разкажем и за проекта „Освободете вкуса”, който е първият за България, свързан с промоция на хранителни продукти от растителен произход. Той ще рекламира в страни от ЕС пет български продукта: лютеница, конфитюр от рози, шипков мармалад, печена белена капия и компот от праскови с цел разширяване пазарите на консервната ни промишленост. Проектът е разработен от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци и предвижда силна рекламна кампания в Германия, Полша и Румъния.

Безспорно най-важното събитие в агробизнеса в световен мащаб през изтеклата седмица беше международното изложение „Агритехника“ в Хановер. Повече от 415 хиляди посетители лично се запознаха с най-новите разработки на водещите фирми-производителки на земеделска техника. Благодарение на АГРОФОРУМ и вие ще посетите най-престижния форум в бранша, където ще ви покажем новите разработки на компанията Ню Холанд и престижните отличия, които тази година спечели.

В предаването ще видите и агресивния верижен „питон“ на Challenger - трактора MT865C с мощност 583 к.с., с който компанията отбеляза четвърт век от разработването на верижни трактори.

Valtra, също от семейството на AGCO, показа новите си трактори, с които отново напомни, че неин приоритет са индивидуалните изисквания на фермерите.

JCB също не разочарова и най-претенциозните фермери, представяйки 13 нови продукта, сред които новите серии 8000 и 3000 при тракторите Фастрак, както и нова генерация челни товарачи. Компанията разкри, че отваря нов сервизен център за Централна и Източна Европа.

Ако искате да разберете още кои от представените в Хановер технически новости бяха отличени с медали и въобще как ще изглежда машинния земеделски парк през следващата година, не пропускайте и това издание на АГРОФОРУМ!

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.