1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Трюфелите - луксозен щрих във висшата кулинария

В АГРОФОРУМ: Трюфелите - луксозен щрих във висшата кулинария

И още: Мандрите определят цената на суровото прясно мляко

Трюфелите са луксозният щрих във висшата кулинария. Доходоносната гъба обаче все повече се отглежда култивирано, защото естественият й ареал намалява. Причината - недобросъвестното им събиране. Заради това във Франция и Италия всеки къс земя или трудно достъпни каменисти терени, които не стават за земеделие, бързо биват превръщани в гори от микоризирани фиданки. У нас също има такива примери.

Ниската изкупна цена на суровото прясно мляко лишава фермите от инвестиции. Европейското подпомагане се обезсмисля. То не е в полза на животновъда, а на преработвателя, коментира Николай Романов от плевенското село Комарево.

На днешно време е о-добре да си търговец, производителят не е уважаван. Защитна цена на мляко и месо искат фермерите. Повече по темата разказва Кънчо Мърмъров.

В свиневъдството ситуацията е критична заради липсата на стратегия, визия за сектора, коментира Вихрен Димитров, изпълнителен директор на голям свинекомплекс. Как върви цената на свинското месо?

Гледайте предаването АГРОФОРУМ – премиера – събота 10 септември от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.