1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Трудности и предизвикателства пред българските производители на агротехника

В АГРОФОРУМ: Трудности и предизвикателства пред българските производители на агротехника

На фокус: По-доброто финансиране на ССА ще привлече млади хора към аграрната наука

Каква е тайната на успешното винопроизводство у нас? Отговорът потърсихме на тазгодишното издание на изложението за винарство в Пловдив. Достатъчни ли са добрите сортове грозде, модерните технологии и атрактивната реклама? Или няма как да направиш хубаво вино, ако не вложиш в него поне капка любов към земята и гроздето?

Управляващите трябва да работят в посока намаляване на административните тежести и да търсят съветите на бранша при формирането на аграрната политика, препоръчва земеделецът и животновъд Радослав Янков.

Аграрната наука у нас е недофинансирана категоричен е председателят на ССА проф. Мартин Банов. Въпреки това се създават нови сортове и технологии, работи се по редица научни проекти, дават се решения на актуални проблеми в земеделието.

Хубавото грозде е инструмент за производство на качествено вино. А тероарът е събирателен фокус от почва, климат, сорт грозде, агротехника, социално-икономически и дори културни фактори, които обуславят качеството и характера на дадено вино. Това твърди енологът Димо Димов.

Как случващото се в Украйна и драстичното увеличение на цените на основните консумативи в земеделието се отразяват върху производството и пазара на агротехника.

 Гледайте на 19 март от 7:30 часа по АгроТВ !

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.