1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: За силните страни на люцерната разказват водещи земеделци

В АГРОФОРУМ: За силните страни на люцерната разказват водещи земеделци

И още: Добра реализация на продукцията, когато си член на организация на производители

Организациите на производители помагат на земеделските стопани да намалят разходите по сделките и да си сътрудничат при преработването на своите продукти и търговията с тях. Равносметката в края на сезона, на прага на новия – разговаряме с Константина Семерджиева.

Зърнопроизводителите отново ще бъде лишени от подпомагане по ПРСР, коментират от съсловната организация. Разочаровани те питат кой от секторите в земеделието носи най-много пари на държавата.

Люцерната е едно растение с изключителни предимства.
Още повече, че може да осигури по-добър доход, тъй като културата се подпомага по Схемата за обвързана подкрепа за протеинови култури.

Новото изискване за 36 месеца история преди подаване на проектното предложение по подмярка 4.2 за някои от кандидатите няма да е проблем. Въвеждането на този критерий е с цел подпомагането да обхване съществуващи, устойчиви земеделски стопани, които имат минимум 3 години история в сектора.

Можете ли да си представите, че в ЕС около 88 милиона тона храна се изхвърлят ежегодно? Ако се замислите за нейната парична стойност, то тя наистина е голяма. Може да се сравни с годишния бюджет на ЕС за програми за подпомагане на всички страни-членки.

 Гледайте на 27 март от 7:30 часа по АгроТВ!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.