1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Защо Милена и Борислав Горанови решиха да инвестират в сеялка за директна сеитба

В АГРОФОРУМ: Защо Милена и Борислав Горанови решиха да инвестират в сеялка за директна сеитба

На фокус: Люцерната - атрактивна и доходоносна култура

Ще ви представим едни от най-иновативните земеделци у нас – семейство Горанови. Не крият, че приветстват иновациите и въвеждат нови технологии в стопанството си.
 
Европа стимулира отглеждането на протеинови култури, но пък липсата на реализация отказа фермерите да отглеждат някои от тях. На този фон - коя е най-атрактивната и доходоносна протеинова култура? 
 
АЧС изпревари приема по Мярка 5.1. Големите свинекомплекси инвестираха още в началото на разпространение на заразата в биосигурност.
 
И през тази година по време на Великденските празници и Гергьовден животновъдите ще имат възможност да реализират голяма част от отгледаните от тях агнета и ярета на пазарни цени. За целта ще бъдат отпуснати до 1 000 000 лв. помощ de minimis за кланиците.
 
Ще ви разкажем за едно стопанство, в което се отглеждат плодове и зеленчуци по биодинамичния лунен календар на Мария Тун, за да бъде производството в максимална хармония с природата. Идеята е да се превърне в предприятие за социални и общественополезни каузи.
 
 
Гледайте в събота, 17 април от 7:30 часа по АгроТВ !

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.