1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Защо зърнопроизводителите трябва да бъдат уважавани

В АГРОФОРУМ: Защо зърнопроизводителите трябва да бъдат уважавани

И още: Качества на царевичното зърно за изхранване на животните

Слаб интерес на овощарите към екосхемите от Стратегическия план. За да станат по-атрактивни, е необходима промяна на Стратегическия план. В каква насока?

Има ли оптимизъм за реализацията на зърнените и маслодайните култури - разказва Людмил Работов, председател на Съюза на зърнопроизводителите от област Пловдив.

Зърнопроизводителите са хората, които трябва да бъдат уважавани. Те изхранват населението в тези тежки климатични и икономически условия, казва Младен Цолов, един от успешните предприемачи на България. Според него има опасност зърнопроизводителите да не успеят да покрият разходите си, защото цените на суровините са по-високи от миналата година. И още от разговора ни с Младен Цолов.

Какви качества за царевичното зърно търсят селекционерите, така че животните да се хранят с охота и да увеличат своята продуктивност? Разказват експерти от Института по царевицата към Селскостопанска академия.

Подробности по тези теми гледайте в предаването АГРОФОРУМ по АГРО ТВ – тази събота 09 септември – премиера от 07:30 минути.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.