1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ: Животновъдите в очакване на свежи финансови средства

В АГРОФОРУМ: Животновъдите в очакване на свежи финансови средства

И още: Кой е най-прекият път на младите фермери към земеделието

В рубриката „От фермата до трапезата“ ще ви срещнем с Живка Гроздева, една очарователна дама, потомствен овощар. Каква е нейната оценка за ОСП, за субсидиите и проектите и още – как според нея младите могат да бъдат мотивирани да влязат в земеделието.

Заради сушата и липсата на силаж положението с изхранването на животните е критично. Фермерите очакват глътка въздух на 30 септември - крайния срок за изплащане на извънредната финансова помощ във връзка с преодоляване на последиците от войната в Украйна.

Историята се повтаря. Няма чуваемост - министрите не разбират болката на фермерите, коментира след Консултативния съвет по животновъдство изпълнителният директор на съюза на говедовъдите Михаил Михайлов. След среща с Явор Гечев браншовиците бяха принудени да излязат със специална декларация извънредната помощ заради войната в Украйна да бъде изплатена спешно.

За напояването в минало време с Валери Велев. Зеленчукопроизводителят с цената на огромни усиля осигурява комфорт на насажденията си, за сметка на много разходи. Лимитът на търпение с несгодите се е изчерпал, признава самият той.

 

Гледайте АГРОФОРУМ. Премиера в събота – на 3 септември от 07:30 часа само по АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.