1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В декемврийския брой на списание АгроКомпас – повече за дигиталната трансформация на земеделието и нови селекционни решения за „контрол на климата“

В декемврийския брой на списание АгроКомпас – повече за дигиталната трансформация на земеделието и нови селекционни решения за „контрол на климата“

Млекопреработвател: Няма как да ядем нещо евтино и хубаво

В очакване на светлите Коледни и Новогодишни празници идва декемврийският брой на сп. АгроКомпас.

 

agrokompas

Какво ще прочетете:

„Дигитализацията е във фокуса на европейските политики като възможност за развитие и въвеждане на нови технологии и решаване на множество проблеми и предизвикателства, пред които е изправено човечеството. Някои от тях - производството на по-качествена храна, повишаване ефективността и рентабилността на производството в земеделието, опазване на природните ресурси и околната среда и в крайна сметка - повишаване качеството на живот във всеки един район на Европа“, заявява Божура Фиданска от Института по аграрна икономика. Още по темата – в нейното интервю.

На фокус: Преработвателят Георги Хаджийски калкулира цената на истинския млечен продукт.

Равносметка и тенденции: За билкосъбирането и производството на култивирани билки, за пазарите и резултатите през 2020 г. разказва Иван Цицелков, председател на УС на Българската билкова асоциация.

Животновъден дневник: За текущото състояние на пчеларството и как се справят с трудностите през тази година разговаряме с братята Динко и Станимир Диневи. Те са потомствени пчелари, продължават започнатото от прабаба си в новозагорското село Омарчево.

На дневен ред: Предложения от Асоциацията на Българските Но-Тилъри по схеми за подпомагане по Стълб I в контекста на зелената архитектура в новия програмен период на ОСП (2021-2027).

Браншове: Единственият конкурентен световен продукт е свинското месо, твърди Вихрен Димитров, изпълнителен директор на свинекомплекс в с. Голямо Враново. Той разказва за възстановяването на поголовието след като през миналата година прасетата в животновъдния обект бяха унищожени.

Местно развитие: Какви проекти се изпълняват на териториите на МИГ Панагюрище-Стрелча-Лесичово и МИГ Троян-Априлци.

За пролетната кампания: С иновативна царевична генетика може да управлявате риска от засушаване.

Инвестиция: Семейната фирма на земеделеца Жечко Андрейнски диверсифицира производството си и отскоро се занимава с животновъдство. Във връзка с изграждане на фермата и обезпечаване на дейностите по отглеждане на овцете им се наложило да закупят малогабаритна техника. „На нас ни беше необходима универсална и компактна машина, която да е маневрена и да извършва необходимите действия по храненето на животните. След проведени разговори получихме оферта, която беше неустоима“, разказа фермерът, който е един от големите земеделци във Видинския регион.

Научни постижения: 34 интересни факти за една от водещите семенарски компании, с чиято генетика се постига качество, добивност, ефикасност, ефективност и рентабилност.

Побързайте: Отстъпки до 25 лв./торба при заявка на семена царевица до 31.12.2020 г. Коя компания предлага изгодната оферта?

 

agrokompas

Всичко това и много още в новия брой на сп. АгроКомпас!

Ако желаете и Вие да получавате сп. АгроКомпас, за повече информация и заявяване на абонамент: 0888 750 853 или 0700 200 63.

За една година - 50 лв. без ДДС

За две години - 90 лв. без ДДС

Ако заявите годишен абонамент чрез сайта www.agrocompass.bg - 40 лв. без ДДС.

Електронно копие на списанието - 30 лв. без ДДС за 12 броя.

Може да се абонирате чрез Български пощи или Доби прес.

Каталожен номер 1053!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.