1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В дните преди Великден щраусовите яйца стават все по-търсени

В дните преди Великден щраусовите яйца стават все по-търсени

Снимка:

Едно яйце от щраус тежи килограм и половина и се равнява на 28 яйца от кокошки

Десетки ферми за щрауси съществуват днес в Германия. В дните преди Великден яйцата намират особено много купувачи.

В южногерманската провинция Бавария са регистрирани 28 ферми, отглеждащи гигантските африкански птици. За последните дни те са продали няколко хиляди яйца, предимно на частни лица, които ги боядисват за Великден. И тази година търсенето е по-голямо от предлагането, така че не всеки клиент има късмета да си купи желаната стока. За тези, които не успяват, остават счупените черупки от измътени яйца. Те също са харесвани за Великденска декорация.

Самите яйца най-често се преработват на огромни омлети. Заради по-високото съдържание на белтък имат по-мазен вкус от кокошите.  Едно яйце от щраус тежи килограм и половина и се равнява на 28 яйца от кокошки.

В сравнение с яйцата от други видове птици, яйцата от щраус се отличават с ниско съдържание на холестерол и ненаситени мастни киселини, затова се отнасят към диетичните продукти. За храна се използват само неоплодени яйца. Освен за омлет, щраусовите яйца се използват за приготвянето на разнообразни салати. За сваряването на яйце от щраус са необходими около 45 минути.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.