1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В град Монтана ще се проведе обществен дебат за Общата селскостопанска политика на ЕС

В град Монтана ще се проведе обществен дебат за Общата селскостопанска политика на ЕС

По време на дискусията ще бъдат представени и обсъдени Първи и Втори стълб на ОСП

Втора кръгла маса от обществения дебат за Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 – 2020 г. ще се проведе на 26 март 2011 г. (събота) в град Монтана. Общественият дебат е инициатива на евродепутата от ГЕР/ЕНП Мария Неделчева и се организира с участието на централата на ПП "ГЕРБ", Министерството за земеделието и храните, Асоциацията на земеделските производители в България и най-голямата неправителствена организация на земеделците в ЕС Copa-Cogeca. Мотото на обществения дебат е „Земеделие и политика – връзката си ти!”. На дебата са поканени всички земеделски производители и животновъди от областите Монтана, Видин, Враца, Ловеч и Плевен.

По време на дискусията ще бъдат представени и обсъдени Първи и Втори стълб на ОСП. Всички представители на земеделски и животновъдни организации, които присъстват на дискусията, ще могат да зададат конкретни въпроси към българския евродепутат и член на комисията по земеделие в ЕП Мария Неделчева, заместник-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова, експерта в работната група по зърнопроизводство на Copa-Cogeca Гай Гаген, директора на Дирекция „Междуинституционални отношения, комуникация и документация” в ГД „Земеделие” на Европейската комисия Марио Милушев и генералния секретар на Асоциацията на земеделските производители в България Ивайло Тодоров. На събитието ще присъстват заместник-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Искра Фидосова и депутатите на ГЕРБ от парламентарната Комисия по земеделието Димитър Аврамов и Христина Янчева.

Кръглата маса ще започне в 11:00 часа на 26 март 2011 г. Дискусията ще се проведе в град Монтана в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в България ( бул. „Трети март” № 39, ет. 1).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.