1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Хасково създадоха Областен съвет по земеделие и гори

В Хасково създадоха Областен съвет по земеделие и гори

На неговите заседания ще се правят препоръки и ще се излиза с предложения за по-пълноценна реализация и изпълнение на Общата селскостопанска политика на ЕС

Областен съвет по земеделие и гори, като консултативен съвет към областния управител, бе учреден днес в областната администрация в Хасково, пише dariknews.bg. Представители на държавни институции в сектора "Земеделие и гори", земеделски производители и асоциации приеха правилник за организация и дейност на съвета. Председател на новото формирование е областният управител Румен Данев, който днес води учредителното събрание.

Съветът, в който членуват представители на земеделски организации, ще играе роля в решаването на проблемите на производителите, ще им оказва активно съдействие и ще отнася нерешените на място въпроси на централно ниво. На неговите заседания ще се правят препоръки и ще се излиза с предложения за по-пълноценна реализация и изпълнение на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Днес бе прието съветът да има две задължителни заседания годишно - през март и октомври, извън другите срещи по наболели проблеми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.