1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В името на живота

В името на живота

За осма година всеки може да подкрепи и инициативите в името на живота "С ръце и сърце" и благотворителния базар на Фондация "Искам бебе"

И тази година на 16 и 17 април Националният фестивал "Семе българско" ще е много цветен. Очакват се повече от 100 изложителя на събитието. И през двата фестивални дни в парк "Казармите", град Севлиево всеки посетител на цветната борса ще намери семена, градински, саксийни и балконски цветя, декоративна растителност, разсади и овощни дървета.

Производители на растения от Пловдив, Павликени и Габрово ще разстелят красота около сцената на събитието, която всеки при избор може да занесе и в своя дом. На фестивала ще има и щанд на учениците от ПГ "Марин Попов", които ще предлагат собственоръчно направен разсад, за да предадем щафетата в името на българския вкус.

По традиция "Семе българско" се случва в името на живота и навсякъде из осмото издание ще кипи именно живот в различните му форми и прояви. Посетителите ще могат да майсторят лично със занаятчиите, а през погледа на птиците, спасени от организацията Зелени Балкани, ще се докоснем и до дивата природа.

За осма година всеки може да подкрепи и инициативите в името на живота "С ръце и сърце" и благотворителния базар на Фондация "Искам бебе", където закупувайки произведенията на децата от Севлиево и майки на деца, заченати ин витро от цяла България, ще даде шанс за един нов живот на семействата с репродуктивни проблеми от град Севлиево. Благодарение на тази инициатива през седемте издания на фестивала вече има две родени бебета.

На 17 април от 11:00 часа ще стартира и кампанията на Гората.БГ. В нея доброволци на фестивала "Семе българско" ще раздадат близо 10 000 дръвчета, предоставени от Гората.БГ специално за събитието, на всички  посетители, желаещи да се включат в инициативата #ЗасаждамеБъдеще, избирайки плодоносно, медоносно или горско дръвче, което ще засади в своята градина в името на живота.

И това не е всичко, което Ви очаква на Осмия Национален фестивал "Семе българско" в Севлиево, защото организаторите Ви обещават не само да е много цветно, но и усмихващо, смислено и вдъхновяващо събитие през двата фестивални дни, където всеки посетител ще бъде не просто зрител, но и участник на идеята от кълна до върха все да е българско в името на нашите корени и памет!

За да разберете повече за програма и инициативите вижте Фейсбук страницата "Фестивал "Семе българско" - Севлиево" или www.semebalgarsko.com.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.