1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В МЗХ представиха българо-холандско изследване на земеделския сектор и прилагането на ОСП у нас

В МЗХ представиха българо-холандско изследване на земеделския сектор и прилагането на ОСП у нас

Снимка:

Проучването акцентира върху конкурентоспособността на българското земеделие в периода 2014-2020 г.

Съвместното изследване на тема „Как да създадем жизнеспособно и конкурентоспособно земеделие/оценка на оптималния пакет от мерки на земеделската политика на България“ на Холандския институт по аграрна икономика LEI и колегите им от българския Институт по аграрна икономика беше представено днес в Министерството на земеделието и храните.

На форума присъстваха посланикът на Нидерландия Негово превъзходителство Карел ван Кестерен, заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, както и холандски и български експерти.

Събитието беше открито от директора на българския Институт по аграрна икономика проф. Румен Попов, а експерти от българска и холандска страна представиха секторните анализи на проучването.

Изследването е реализирано в рамките на Споразумение за сътрудничество между министерствата на земеделието на двете страни в областта на Общата селскостопанска политика на ЕС.

Повишаване на продуктивността, въвеждане на гарантирани бюджети и подобряване на квалификацията на фермерите у нас са сред основните препоръки за повишаване конкурентоспособността на българското земеделие за периода 2014-2020 г. е общият извод от проучването в рамките на българо-холандския проект.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.