1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В САЩ ще се излъчват специални телевизионни предавания за кучета

В САЩ ще се излъчват специални телевизионни предавания за кучета

Снимка:

DOGTV ще забавлява четирикраки любимци в около 46 милиона домакинства в страната

Самотните отегчени кучета, които стопаните им са оставили у дома, докато са на работа, скоро ще могат да гледат телевизионни предавания, предназначени специално за кучета, съобщи Ройтерс.

DOGTV ще започне да излъчва предавания следващия месец в САЩ с надеждата да забавлява кучетата в около 46 милиона домакинства в страната, в които има най-малко едно куче, пише БТА.

Това е единствената телевизия, чиито програми са предназначени за четирикраки любимци, а не за стопаните им, заяви Гилад Нойман, изпълнителен директор на DOGTV със седалище в Тел Авив.

Не се предвижда да се излъчва кучешки еквивалент на сериалите "Модерно семейство", "Момчетата от Медисън авеню" и "Абатство Даунтън", а ще се показват програми с музика, анимация и инцидентна поява на хора, за да може домашните любимци да се освободят от напрежението и да не се чувстват самотни.

"Това е повече от забавление за кучета. Те са отегчени и много от тях са разтревожени заради временната раздяла със стопаните им. Онова, което се опитваме да направим, е да предоставим на кучетата нещо, върху което те да фокусират вниманието си. Не възнамеряваме да ги превърнем в ленивци, които по цял ден се излежават и гледат телевизия", увери Нойман.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.