1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. V-ти национален турнир по конен спорт "Купа Бургас"

V-ти национален турнир по конен спорт "Купа Бургас"

Събитието е част от мероприятията за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015"

120 коня от 30 клуба от цялата страна ще се пуснат в квалификациите на петия национален турнир по конен спорт "Купа Бургас".

Атрактивната надпревара в дисциплината прескачане на препятствия е в събота и неделя. Основният открит турнир, който ще излъчи най-добрите, е на 7 и 8 август (петък и събота). Той е част от мероприятията за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015". Състезанията са на общинската конна база.

Организатор е местният клуб по конен спорт "Хан Крум", с помощта на Община Бургас и Българската федерация по конен спорт.

Квалификациите стартират в събота. Началото е в 16:30 часа. В неделя продължават от 9:30 часа. Сред подалите заявки е и бившият президент на турската федерация по конен спорт Арман Йозгюркен.

Домакините от клуб "Хан Крум" ще разчитат на двете големи надежди на бургаския и българския конен спорт Сияна Базотева и Жени Михова. 

По традиция тези състезания носят наслада и много емоции на състезатели и зрители. Без съмнение така ще бъде и през този уикенд по време на квалификациите и особено на открития пети турнир "Купа Бургас" на 7 и 8 август.

На 5 август (сряда) организаторите са предвидили да се проведат тренировъчни паркури на осветление, които са безспорна атракция. Паркурът е с 10 препятствия с тройна и двойна комбинация и ще бъде с предварително фиксирани височини 100/110/120/130 сантиметра.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.