1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Във френския печат беше отразена позицията на България за новия програмен период на ОСП

Във френския печат беше отразена позицията на България за новия програмен период на ОСП

Българската част от материала е подготвена от г-жа Веселина Евдокимова

Позицията на България по Общата селскостопанска политика 2014-2020 г.  бе сред осемте отразени в месечното професионално списание на Земеделската камара на Франция. Статията е озаглавена „Гласът на нашите европейски партньори – ОСП 2014-2020 г.” и е изведена като заглавна страница на изданието, ориентирано към земеделския производител и професионалистите в сектора. Списанието се разпространява в цяла Франция, чрез всички офиси на Земеделската камара до всички членове. Българската част от материала е подготвена от първия секретар по земеделие на България в Република Франция г-жа Веселина Евдокимова.

Целта на изданието е да пренесе диалога на ОСП от ниво евро институции и политически елити към земеделските производители, за да се постигне по пълноценен дебат по темата.

Статиите са подготвени от земеделските аташета на страните в Париж, като от 27 страни са представени едва 8. Това са: България, Германия, Австрия, Унгария, Холандия, Великобритания, Италия и Испания.

Представени са статистически данни за страната в сектора, снимки с характерни земеделски пейзажи, както и географска карта с местоположението на страната и национално знаме.

Сред засегнатите в материала теми са: предложенията на ЕК относно реформата на ОСП 2014-2020 г. – съдържат ли една добра основа за дискусия; трябва ли да се засили регулацията на европейските земеделски пазари и ако "да" по какъв начин; моделът - "Озеленяване" и приоритетните мерки относно развитието на селските райони в новия програмен период.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.