1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ветеринарните лекари не са спирали работа

Ветеринарните лекари не са спирали работа

Въпреки липсата на плащания и пренебрежителното отношение на държавната администрация

Изказването на министъра на земеделието д-р Мирослав Найденов, с което се опитва да обвърже символичните протести на ветеринарните лекари с разпространението на антракс е тенденциозно, непрофесионално и неоснователно, съобщи КРОСС. Това заявяват в становище на Българския ветеринарен съюз.

Въпреки опитите на всички ветеринарни лекари да отстояват правата си със символични протести - нито един от тях не е спирал работа - имунизации, прегледи и лечение. Дейностите се извършват във всички региони на страната, въпреки липсата на плащания и пренебрежителното отношение на държавната администрация. Не еднократно от Българския ветеринарен съюз предупреждавахме, че липсват ваксини и средства за диагностика на предавани от животни на хора заболявания! Допускането на зараза от антракс е именно резултат от всички тези пропуски, за които предупредихме. Практикуващите ветеринарни лекари не крият опасни инфекции под леглата си с цел да ги разпространяват, когато си поискат. Може би ако някъде падне метеорит ,отново ще бъдем виновни ние? За пореден път няма своевременна доставка на консумативи, поради което до края на тази и за следващата година рискът от избухване на епизоотии остава огромен, но затова вероятно ще бъдат „виновни" практикуващите лекари. Не на последно място разчитаме вместо неаргументирани изказвания министърът и подопечните му контролни органи да се заемат сериозно с работата си, защото за пореден път рискуват здравето на животните и на хората.

БВС застава зад всички свои членове, които съвестно изпълняват своята високохуманна дейност, въпреки създадените им затруднения, категорично заявяват от съюза.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.