1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Връчиха наградата „Ветеринарен лекар на 2016 година“

Връчиха наградата „Ветеринарен лекар на 2016 година“

Снимка:

БАБХ пък бе отличена в направлението „Колективна награда“

Д-р Димитър Петров Вълчанов получи наградата „Ветеринарен лекар на 2016 година“ в направление Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите". Тя бе връчена от министъра на земеделието и храните в оставка Десислава Тенева. Отличеният ветеринар е от Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен.

Министър Танева поздрави всички ветеринарни специалисти и им пожела здраве и успехи. „Вашият авторитет е признат не само в България, а и от Европейската комисия. На последния Съвет на министрите в Брюксел, лично еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис поздрави службата и изказа възхищение от нейния капацитет и Ви пожела все така успешна работа", добави още тя.

Българската агенция по безопасност на храните пък спечели приз в направлението „Колективна награда“ за справяне със заболяванията по животните през изминалата година. „Всички разбраха, че нашата служба може да свърши работа. Аз се раздавам, и се надявам, оттук нататък никой да не ни поздравява, че сме си свършили работата, а всички да свикнат, че е нормално да го правим", каза д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Той благодари за наградата и поздрави всички ветеринарни лекари. „Продължавайте да бъдете отдадени на професията. Нашата работа е да бъдем полезни на обществото. Грижейки се за здравето на животните, ветеринарният лекар осигурява безопасността на цялата хранителна верига“, заяви д-р Дамян Илиев.

В областта на "Лабораторни дейности“ и „Граничен контрол“ отличени бяха д-р Дафинка Крумова Иванова, ОДБХ – Благоевград и д-р Веселина Димитрова Ангелова, ГИП – Златарево.

Призовете за "Цялостен принос" бяха в 3 категории. В  „Наука и образование” беше награден проф.  Александър Иванов Павлов от Ветеринарно медицински факултет към Тракийски университет, в категория „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите“ приза получи д-р Ирина Танева Генчева, ЦУ на БАБХ. В категория „Контрол на храните“ е отличена д-р Татяна Георгиева Николова (ЦУ на БАБХ).

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.