На 5 април иновацията ще се появи на пазара
Японската компания Daiwa House представи преносим парник за отглеждане на салатни зеленчуци, предаде Tech-on.
Парникът, който е наричан на галено "селскостопански куб", съчетава в себе си четири предимства. На първо място е неговата компактност, която позволява да бъде монтиран почти навсякъде. Номер две е системата му за осветление – благодарение на нея може да се регулира количеството светлина, от което се нуждаят зеленчуците. Третото голямо предимство е дренажната система и почвата, която е богата на различни соли и минерали. Номер четири е добрата въздушна система – специален климатик, който доставя достатъчно кислород на растенията.
Парникът е много подходящ за ресторанти, които се нуждаят от постоянен поток пресни зеленчуци. Инсталирането му отнема само един ден, а специално в Япония няма нужда и от разрешение за строеж, защото съоръжението е по-малко от 10 квадратни метра и съответно не попада под ударите на закона, пише inews.bg.
Компанията обяви, че на 5 април иновацията ще се появи на пазара.