1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Юбилеен 60-ти брой на „Конете на България“

Юбилеен 60-ти брой на „Конете на България“

Ексклузивно интервю с новия шеф на държавното предприятие „Кабиюк“ Десислав Десподов

В заветния 21-ви час на 6 юли в ефира на АГРО ТВ връхлитат дивните коне от породите Чистокръвна Арабска и Арабска Шагия, отглеждани у нас и представили се на изложение за шампионски титли за 2022 г. След тях на телевизионния терен ще стъпят тежките копита на конете от порода Български Тежковозен кон, участници в VI национално изложение.

 „Светът на конете“ от малкия екран, тази сряда ще ни заведе и в конюшня, спретната от предприемача Христо Христов, който ще разкаже защо изявява своите бегови английки коне не по нашите хиподруми, а по чуждите?

конете 60

Кой български треньор стои зад успешните гонки с родния трибагреник на състезанията по гладко бягане в Полша и каква е цената да си в странство от любов по конете? В отговор е интересният разговор с Емил Захариев.

В предаването за първи път на нашата конна аудитория ще се представи в телевизионно интервю и новият шеф на държавното предприятие „Кабиюк“ Десислав Десподов, след като една година вече управлява най-големия конезавод у нас.

За първи път в предаването ще научите и за възможността за придобиване на ценз от Българската асоциация за конен туризъм за квалификация „Водач в конния туризъм“ у нас. В епизода още: кога и къде ще стартира първото в България състезание с двоен впряг с коне по надтегляне и кога и как завърши преходът „От Ком до Емине на коне 2022“?

prehod kone

Гледайте предаването в сряда 06.07.2022 от 21:00 часа по АГРО ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.