1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. За 19-и пореден път в Добрич отвори врати Борсата за семена и посадъчен материал

За 19-и пореден път в Добрич отвори врати Борсата за семена и посадъчен материал

60 фирми подредиха щандове на изложението

От 5 февруари до 9 февруари в Добрич се провежда Борса за семена и посадъчен материал. Организатор на проявата е „Добрички панаир“ АД. Със специализираното изложение, което се провежда за 19 пореден път, се открива календарът на селскостопанските прояви у нас. През петте дни на Борсата земеделските производители имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за кампания 2013. Близо 60 фирми – производители и вносители, са изложили семена и посадъчен материал, торове, техника, специализирана литература.

Лентата на специализираната борса за семена прерязаха кметът на Добрич Детелина Николова, областният управител Желязко Желязков и председателят на Селскостопанска академия проф. Петър Славейков.

„Вече 19 години изложението отстоява правото си на водещ форум на Асоциацията на семепроизводителите“, подчерта в приветствието си кметът Детелина Николова. По думите й производителите могат да получат пряк достъп до най-новите тенденции в развитието на семепроизводството и то поднесени по най-професионалния начин. Мястото на подобен форум е точно в плодородна Добруджа, заяви още Детелина Николова.

„Борсата за семена е поредната стъпка за издигане престижа на българското земеделие. Утвърди се тенденцията да се използват качествени и сертифицирани семена, което се отразява чрез получаването на добри добиви през последните години“ – с тези думи проф. Славейков се обърна към присъстващите фирми и производители. Според него на подобен форум си дават среща реалната земеделска практика и науката с нейните иновации. Така българските стопани могат да бъдат равнопоставени и конкурентни на европейските си колеги.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.