1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. За трета поредна година у нас ще бъдат раздадени храни от интервенционните запаси на ЕС за социално слаби лица

За трета поредна година у нас ще бъдат раздадени храни от интервенционните запаси на ЕС за социално слаби лица

Това е водещата тема тази седмица в предаването за селско стопанство АГРОФОРУМ

Какво представлява тази европейска благотворителна програма и защо нейното нейното прилагане е жизнено важно да се случва у нас – разказва д-р Надежда Тодоровска, която е зам.-генерален директор на БЧК. Ще се запознаете с някои от доброволците, участващи в раздаването на храните, както и с бенефициенти по програмата.

По актуалната тема за сеитбата на пролетни култури в предаването ще видите най-новите испански сеялки, които са на нашия пазар и които се славят със своята суперпрецизност. Повече за тях ще разкажат Рафаеле Бартолини – представител на испанската компания СОЛА, както и инж. Нецо Минев – управител на фирма „Златекс”.

Нов суперабсорбент е вече на нашия пазар – Зеба, и един от големите предприемачи в България – Юлиян Ямантиев, реши да го използва при засаждане на нови лозови насаждения в Цалапица. Нова агробаза на „Агропал” отвори врати край Хасково. От нея два пъти в седмицата агроаптеките в региона ще бъдат зареждани с препарати в малки опаковки.

Младите специалсти, завършващи технически специалности, имат шанс да работят в големи и известни компании за внос и поддръжка на земеделска техника. Как и къде – ще разберете тази седмица от предаването АГРОФОРУМ.  Кога можете да го гледате – вижте ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.