1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Задава се второто издание на INTER DRONE EXPO

Задава се второто издание на INTER DRONE EXPO

Първото по рода си събитие у нас и на Балканите отваря врати от 15 до 17 юни, след като през миналата година обедини 4500 участници и посетители

Дронове и безпилотни системи за различните индустрии, антидрон технологии, визионерски концепции, професионални събития и вълнуващи състезания. Всичко това, под един покрив, отново обединява бизнес форматът INTER DRONE EXPO. Второто издание на първото по рода си изложение за България и Балканите отваря врати от 15 до 17 юни в Интер Експо Център.

INTER DRONE EXPO 2023 ще превърне София в притегателна точка за много икономически сектори. „През миналата година платформата обедини интересите на над 4500 посетители и изложители“, напомнят организаторите. Събитието получи признание от най-високо държавно ниво, провеждайки се под патронажа на президента Румен Радев. В поздравителен адрес той отбеляза, че INTER DRONE EXPO ще провокира интереса на широката аудитория, бизнеса, държавата и администрацията към дроновете и внедряването им.

Възможности и потенциал

От 15 до 17 юни изложението INTER DRONE EXPO отново ще предостави платформата си за изложителите, които ще представят създадени в България и чужбина дронове и безпилотни системи за много сфери. Сред застъпените в първото издание бяха мониторинг на трафика, саниране и наблюдение на обекти, охрана, индустриален контрол, земеделие, гасене на пожари и спасителни операции, океанография, космически изследвания, градоустройство и др. През тази година засегнатите тематики ще бъдат още повече.

dron-expo

„Желаещите да се включат с щанд все още могат да направят това“, споделят организаторите. Всеки желаещ да бъде изложител може да открие полезна информация в портала www.interdroneexpo.bg. А посетителите от България и чужбина могат да закупят билета си ТУК.

Форуми и състезания събират водещи имена

Освен възможности за бизнес срещи и представяне на български и чуждестранни иновации, екипът на INTER DRONE EXPO продължава да развива и другия основен елемент в концепцията си – съпътстващите събития. Ще бъде надграден моделът за експертни събития като международния Inter Drone Expo Experts Forum, който през миналата година съсредоточи вниманието върху общественото, промишленото, селскостопанското и индустриалното приложение на дроновете и безпилотните технологии.

dron-expo

Състезателният характер на съпътстващата програма също ще претърпи развитие. На пилотното издание публиката бе свидетел на първото състезание за 5-инчови дронове на закрито в България. Погледите приковаха Международният дрон шампионат, Републиканскит шампионат за онроуд и офроуд автомодели 1:10, Дрифт състезание.

dron-expo1

Кои ще бъдат иновациите, които ще открием на INTER DRONE EXPO 2023? По какъв начин ще бъде надграден форматът? Отговорите на всички тези и още много въпроси, ще открием от 15 да 17 юни в Интер Експо Център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.